Cine a descoperit mierea de albine?

Pestera Cueva-Arana, Spania - Pictura veche de 15.000 de ani

Pestera Cueva-Arana, Spania – Pictura veche de 15.000 de ani

Nu foarte multa lume stie ca mierea de albine a fost descoperita cu 15.000 de ani in urma, cand cineva probabil s-a gandit sa isi bage degetele intr-un cuib salbatic de albine si sa guste ce era acolo. Cu 10.000 de ani in urma agricultura nici nu exista, ea fiind descoperita mai tarziu, undeva in neolitic, cu 8000 de ani in urma.

Cresterea albinelor pentru producerea de miere de albine s-a intamplat acum 4500 de ani in urma, in Egipt, unde s-au si descoperit vase cu miere in sicriele faraonilor.

Cu mii de ani in urma coloniile de albine erau crescute intr-un fel de gauri facute in copaci iar pentru a se recolta mierea, ele erau distruse, practic omorau albinele ca sa colecteze mierea. 🙁

Omul a evoluat, iar evolutia a schimbat soarta albinelor care acum sunt crescute de catre apicultori in stupi in care sunt introduse rame din ceara pe care albinutele construiesc camarute in forma hexagonala iar mai apoi le umple cu miere de albine.

Se stie ca mierea de albine este considerata de catre multi medici un medicament natural, folosita si de catre medicina traditionala Chinezeasaca inca din anul 1300.

Astazi mierea de albine se gaseste in toate magazinele, din ce in ce mai ieftina si din ce in ce mai prezata in dulapul Romanului.

Dar oare este miere de albine? ..sau ..este miere de albine naturala?!

NU!

Mierea dubioasa – Tipuri de miere gasite in supermarket.

1.Miere cu glucoza

Mierea de vanzare pe care o gasesti in supermarket nu este miere naturala! Si de multe ori scrie si pe spatele borcanului, pe eticheta. “Miere 50%, plus glucoza, zahar si alte ingrediente. Mierea de albine cu o astfel de eticheta este nesanatoasa si trebuie imediat scoasa din dieta copiilor, a celor in varsta ori a celor cu probleme de sanatate precum diabet.

2.Miere procesata.

Mierea procesata nu mai este miere. Mierea procesata este incalzita la temperaturi mari pentru a i se distruge unele particule care sunt resposabile de cristalizare mierii. Mierea incalzita isi pierde rapid din proprietati iar tusea pe care vrei sa o tratezi cu o astfel de miere nu va fi tratata niciodata

3.Miere din EU si non EU

De multe ori gasesti pe eticheta borcanului cu miere scris “Miere import EU si non EU.” Mierea din astfel de borcane este de o calitate inferioara, ea este amestecata cu miere de foarte proasta calitate din India sau China. Mierea din China sau India este contaminta la superlativ cu metale grele, poluata si procesata prin diverse filtre pentru a scoate particulele de polen din ea.

Daca doresti sa profiti de toate beneficiile pe care mierea de albine le ofera, cauta in comunitatea (vecini, prieteni) ta un apicultor de incredere, care este pasionat de cresterea albinelor si de la care iti poti cumpara miere 100% naturala. Daca nu cunosti pe nimeni, arunca o privire printre produsele noastre.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *