Diverse retete de bauturi cu miere de albine
Bauturi cu miere de albine ce pot fi consumate cu orice ocazie
Socata cu miere
Ingrediente: 15 flori de soc, 5 litri de apa, 5 g drojdie, 1 kg miere, 3 lamai
Mod de preparare:
Florile de soc se trec prin apa rece apoi se aseaza intr-un borcan mare de sticla (de 5 litri). Se adauga mierea si apa si se dilueaza mierea prin amestecare. Se pun drojdia faramitata si lamaile taiate felii. Se amsteca din nou, se completeaza cu apa pentru ca borcanul sa fie plin, se acopera cu un tifon curat si se tine borcanul timp de cateva zile la soare. Cand este gata se trage in sticle si se tine la frigider sau in beci la rece. Folositi sticle si nu bidoane din plastic.
Lapte cu ciocolata si miere – cocktail
Ingrediente: 50 g miere, doua cuburi de gheata, 50 g ciocolata, jumatate baton de vanilie, jumatate litru lapte.
Mod de preparare:
intr-un vas de sticla se pune mierea, batonul de vanilie, doua linguri de lapte si ciocolata rasa fin. Se amesteca pe flacara mica pana ce se topeste ciocolata si amestecul este uniform. Dupa ce s-a racit, se adauga laptele si se amesteca pana la omogenizare. Se pune amestecul omogen intr-un mixer impreuna cu gheata si se mixeaza 1-2 minute. Se serveste in sonda cu pai. Are consistenta unui cocktail.
Limonada de grepfrut cu miere
Ingrediente: 500 ml apa minerala, 2 linguri de miere, 6 linguri suc de grepfrut proaspat stors.
Mod de preparare:
se dizolva mierea intr-un vas de sticla impreuna cu 200 ml apa minerala. Se adauga sucul de grepfrut si se omogenizeaza. Se adauga si restul de apa si se poate servi cu cuburi de gheata sau bine racit. Bautura obtinuta nu va fi foarte acidulata dar gustul obtinut este foarte placut. Este ideala pentru copii si sigur vor mai cere. Puteti face si cantitati mai mari, dar trebuie pastrata in frigider sau in beci pe timp de vara.
Sfecla rosie cu miere de albine
Ingrediente: jumatate de kilogram de sfecla rosie, jumatate de kilogram de lamai bine coapte si jumatate de kilogram de miere poliflora.
Mod de preparare:
sfecla data pe razatoare se stoarce in storcatorul de fructe. Sucul se amesteca cu coaja rasa de la o lamaie, zeama de lamaie de la toate lamaile si mierea. Se lasa la macerat cateva ore in frigider, apoi poate fi consumat ca orice sirop concentrat, diluat cu apa minerala si gheata.