Pui la cuptor marinat în sos de miere cu mustar şi curry
O reteta de pui cu miere de albine la cuptor, simplu de preparat care necesita doar cateva ingrediente care sunt prezente cam in orice bucatarie, mai putin curry….totusi
O reţetă de pui la cuptor ce merită încercată pentru a vedea cât de gustoasă este. Este destul de simplu de preparat şi necesită doar câteva ingrediente pe care de obicei le aveţi la îndemână, excepţie făcând poate currry..dar poate a mai ramas ceva de la ultima reteta de mancare indiana 🙂
Carnea de pui iese suculenta, frageda cu o aroma foarte placuta
Ingrediente:
- 1 pui întreg
- 4 linguri de ulei de măsline
- 1 mar
- 2 lingurite cu miere
- 6 linguri cu muştar sau cu hrean
- 2 căţei de usturoi zdrobiţi prin presă
- 2 linguriţe cu curry
- 1/2 linguriţă paprică
- 1 ceapă mică
- frunze de pătrunjel
- sucul de la o lămâie
- sare şi piper după preferinţă
Mod de preparare: Pui cu miere de albine si curry.
Se incalzeste cuptorul la 190 de grade
Puiul se curată, se spală bine cu apă rece, apoi se usucă cu un prosop de hârtie. Se presară cu sare iar în interior se introduce un măr, apoi se închide cu o scobitoare.
Ceapa se curăţă, se taie în rondele şi se pune fundul vasului în care se coace puiul.
Într-un vas separat, se combină uleiul de măsline, mierea, muştarul, se adaugă apoi usturoiul zdrobit, curry, paprica, muştar şi piper. Se amestecă bine, până când divine ca o pastă ce are consistenţa unei smântâni lichide. Dacă e prea groasă, se pot presăra câteva picături de apă.
Puiul se pune în vasul în care se coace, apoi se unge bine pe toate părţile cu amestecul de muştar şi miere. Este recomandat să stea câteva ore la mărinat în frigider, dar dacă sunteţi în criză de timp, se poate pune direct la cuptor.
Puiul se coace primele 20 de minute acoperit, apoi se reduce temperatura cuptorului la 180 C ( 350 F) şi se continuă coacerea descoperit, între 25- 35 de minute, până când puiul este pătruns. Pentru a evita arderea sosului, dacă lichidul din vas scade, se va adăuga din când în când putină apă. Când puiul este gata se observa formarea unei cruste ce devine aurie, uşor spre maroniu.
Se scoate vasul din cuptor, se lasă 5-10 minute să se răcească puţin, apoi friptura se poate se servi. Chiar înainte de servire puiul se stropeşte suc proaspăt de lămâie şi apoi se presară pătrunjel proaspăt tocat, pentru a aduce un surplus de aromă şi culoare. Restul de suc de lămâie se pune în sos.
O cina perfecta – Pui cu miere de albine la cuptor! yumii!