`Eggnog` cu miere de albine

bautura cu miere de albine

Bautura cu miere de albine si lichior de oua

 

Bautura “Eggnog” este o bautura festiva! Te poti gandi chiar si la o seara cu prietenii sau familia pe care i-ai invitat acasa pentru cina si nu ai nici o idee ce desert sa pregatesti.

Bautura cu miere de albine poate fi o idee nemaipomenita pentru un desert, intr-un pahar simplu da impresia a ceva sofisticat! Mult mai indulgent decat vinul fiert care multi dintre noi il servim mai ales in timpul iernii.

Aceasta bautura contine alcool, fiind mult mai gustosa cu rom, whisky sau coniac; dar nu este neaparat sa preparati “desertul” cu alcool, asta daca sunt si copii in jur sau soferi..

Pentru a combina cat mai bine gusturile, va recomandam sa folositi mierea de salcam sau tei din colectia noastra din miere naturala.

Sa trecem la treaba!

Aveti nevoie:

  • 8 oua
  • 100 g miere de albine
  • 500 ml lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 150 ml alcool
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • nucoara
  • 1 baton scortisoara
  • sare

Mod de Preparare:

  1. Adaugam laptele, frisca, extractul de vanilie si batonul de scortisoara intr-un vas si lasam la foc incet pana la primul clocot. Continutul il lasam la racit pentru urmatoarele 10 minute.
  2. Intre timp separati albusurile de galbenusuri intr-un bol si incorporati usor mierea de albine peste galbenusi cu ajutorul unui mixer electric. Pastrati albusurile pentru final.
  3. Peste galbenusuri adaugam treptat amestecul cald, amestecand continuu. Mutam amestecul in vas si lasam la foc mic pana acesta s-a ingrosat putin. Aproximativ 6-10 min.
  4. Oprim focul dupa care adaugam alcoolul. Continutul va trebui racit complet pana la urmatorul pas.
  5. Albusirile  separate la inceput se bat spuma cu putina sare si se adauga peste mixul de eggnog complet racit. Mixeaza bine pana cand albusul e incorporat complet si da frau liber imaginatiei si pregateste paharele mai ceva ca Jamie Oliver!!

Enjoy!