Dulceata de nuci verzi cu miere de albine
O reteta foarte benefica sanatatii, dar un pic mai complexa este dulceata de nuci verzi cu miere de albine
Aceasta reteta se poate prepara pe la mijlocul lunii iunie cand se culeg nucile verzi pentru dulceata.
Ingrediente:
1 kg. zahar, 3 pahare apa, 650 gr. nuci verzi curatate, 1/2 pahar miere de albine, 2 pliculete de zahar vanilat, zeama de la 1/2 lamaie.
Mod de preparare:
Se curata nucile de coaja verde si pe masura ce se curata, se pun intr-un vas cu apa rece, ca sa nu se innegreasca. Se cantaresc exact 650 gr.
Se pun apoi nucile intr-un vas cu apa clocotita si se tin 15 minute.
Se strecoara si se pun in alt vas cu apa rece tot pentru 15 minute. Aceasta operatie (trecere de la apa clocotita la apa rece) se repeta de trei ori. In acest timp, se pune zaharul la legat, se spumeaza, se adauga mierea si vanilia.
Cand zaharul este legat, dar nu prea tare se pun nucile si zeama de lamaie, lasand sa fiarba pana se leaga dulceata bine. Se ia de pe foc, se acopera cu un servet ud si stors.
Dupa ce s-a racit, se pune in borcane.