Gradina cu albine

Cires inflorit in spatele stupinei

Cires inflorit in spatele stupinei

 

Gradina cu albine este amplasata departe de poluarea orasului sau de traficul auto. Locul in care se desfasoara activitatea albinutelor este situat in judetul Bacau, comuna Rachitoasa, sat Burdusaci, la margine de sat unde timpul se masoara in decenii deoarece nimic nu se schimba de la an la an.

Burdusaci este un sat în comuna Răchitoasa din județul Bacău, Moldova, România. Satul Burdusaci este un sat relativ izolat pe o arteră secundară între Bacău și Barlad, în apropiere de localitatea Podu Turcului. Ca particularitate, cea mai mare parte din sat nu se întinde de-a lungul șoselei, ci dincolo de cursul pârâului Zeletin.

wikipedia

Peisaj Burdusaci

Peisaj Burdusaci

Din anul 1978, cand pentru prima data am vizitat acele meleaguri, singurele schimbari aduse peisajului au fost cele facute in mod natural de vant, ploaie, inghet/dezghet. Situatia din satele departate din moldova probabil ca o stie toata Romania, tinerii au plecat la oras, iar batranii care au ramas se conduc unu pe altu in locul de veci.

Burdusaci e satul unde atunci cand intrebi batranii cat e ora, se uita la soare si iti spun ora exacta

Probabil ca suna dramatic, totusi partea frumoasa o descoperi dupa ce vizitezi unele sate in vestul Romaniei unde “civilizatia” a schimbat sate intregi, inlocuind gospodarii candva cu ograzi pline cu gaini, rate, gaste si vaci, cu ograzi pline de masini stricate, aduse “din afara” ori masini cu motoare imense ce polueaza enorm.

 

La Burdusaci poti spune ca este o zona declarata parc national, cerbii, caprioarele si alte animale salbatice sunt din ce in ce mai prezente, neatins de om, peisajul a devenit salbatic iar albinutele noastre vin in ajutorul naturii si ajuta la polenizarea faunei diverse de flori.

Aici isi duc viata albinutele pe toata perioada anului, fara a fi mutate langa diverse culturi agricole industrializate si chimizate, asa cum multi producatori de miere de albine procedeaza. La Albinuta cu Miere gradina cu albine este ferita de poluare!

Padurea, sursa miere de albine

Padurea, sursa miere de albine