Chec cu miere de albine si lamaie
Chec cu miere de albine si lamaie, un desert rapid care se poate face cu miere de albine si lamaie
Ingrediente:
- 100 grame zahat
- 1/4 miere de albine naturala
- 100 grame unt
- 3 oua mari
- 100 grame nuci macinate
- 1 pliculet zahar vanilat
- O lingurita cu varf de praf de copt
- Lamaie
- 200 grame faina
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri, untul si mierea de albine se topesc la bain-marin, faina se amesteca cu nuca si praful de copt.
Se bat albusurile spuma tare apoi se adauga zaharul tos si se amesteca din nou spuma tare, se adauga galbenusurile, zaharul vanilat, untul si mierea putin caldute si se amesteca de 4-5 ori prin rasturnare.
Se adauga faina si iar se amesteca de 9-10 ori cu telul tot prin rasturnare. Se pun in forme lungi (de cozonac) unse cu margarina se dau la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.
Nu se deschide cuptorul 20 de minute dupa ce am pus tavile.