Prajitura cu miere de albine
Aluatul: 1 ou, 50 grame unt, 150 grame zahar, 180 grame miere de albine, 1.5 dl lapte, 2 linguri cu ulei, 1 praf de copt, 1 lamaie, 450 grame faina, sare
Crema: 170 grame unt, 200 grame zahar, coaja de lamaie, 65 grame gris, 2.5 dl lapte, sare, esenta de vanilie ( 2 lingurite)
Mierea de albine se pune intr-o cratita in baie de apa impreuna cu laptele zahar, unt, ulei, praf de cop si zeama de lamaie. Se amesteca cu lingura de lemn pana se face spuma, apoi se adauga faina. Se ia de pe foc si se framanta bine pe planseta. Aluatul se imparte in patru parti. Din fiecare se intinde o foaie si se coace pe dosul unei tavi. Dupa ce s-au copt se unesc cu crema. Se taie a doua zi in patrate
Pentru prepararea cremei, se fierbe gris in lapte. Untul se freaca spuma cu zahar, esenta de vanilie, zeama si coaja de lamaie. Dupa ce s-a racit, grisul se amesteca cu compozitia de unt si se intinde cu un cutit pentru a uni foile.
A doua zi prajitura cu miere de albine este bine insiropara, proaspata si numai buna sa fie servita.