Mierea din supermarket vs. mierea naturala de la producator local.

 

In Romania, mierea de albine din supermarket este in general de calitate proasta sau foarte proasta.

 

Mierea de albine din supermarket, incepand cu brand-urile cunoscute pana la cele obscure din import, nu are in compozitie nici o urma de polen si ii lipseste in totalitate vitaminele, enzimele si alte subsante naturale care sunt eliminate prin procesul de pasteurizare si procesare.

 

Majoritatea mierii de albine de vanzare pe care o vedeti in supermarket este miere “moarta”, departe de a fi acea miere de albine ce se promoveza ca fiind benefica sanatatii.

 

Mierea de albine procesata nu mai este miere, iar daca va doriti orice beneficiu pe care mierea il ofera trebuie sa va gasiti un producator local de incredere care ofera miere de albine asa cum natura o produce.

 

Protectia Consumatorului din US declara ca mierea care a fost ultra-filtrata si nu contine polen nu mai este miere.

Ultra-filtrarea mierii este o procedura de inalta tehnologie unde mierea se incalzeste la temperaturi inalte, pana ajunge aproape de aceiasi densitate ca si a apei dupa care prin presiuni foarte mari este trecuta prin filtre foarte mici pentru a scoate polenul. Aceasta proces de scoatere a polenului este facut pentru a face imposibila identificare mierii de catre diverse institutii/administratii de protectie a consumatorului. Analiza polenului din miere este cea mai usoara si simpla metoda pentru a identifica originea mierii de albine.

Procedura de Ultra-filtrare a mierii este o manevra facuta de catre chinezi care au introdus ilegal pe pietele din Europa si America tone din mierea lor – majoritatea continand diverse antibiotice si substante ilegale in Europa dar si Statele Unite ale Americii. Si ca sa complice situatia si mai mult, dupa ce scot polenul adauga polen provenit din alte tari.

Presa de ultra filtrare a mierii

Presa de ultra filtrare a mierii

 

Food Safety News, un canal de stiri ce se ocupa cu testarea calitatii mancarii in USA, a testat diverse branduri de miere de albine vanduta in diverse magazine si au descoperit ca in 76% din mierea testata polenul lipsea in totalitate pentru a face imposibila identificarea provenientei mierii.

Miera de albine testata era in mare parte importata din India care, mai apoi, a fost importata din China.

 

 

Mierea din supermarket vs miere naturala

Ok, dar ce e atat de rau cu mierea Chinezeasca!?

 

 

In anul 2001 sau 2002, albinele apicultorilor chinezi au avut de luptat cu o epidemie bacteriana foarte puternica care le-au omorat zeci de milioane de albine.

Aceasta boala a fost tratata cu antibiotice care au fost folosite pentru animale in India, printre care si chloramphenicol.

Si in prezent multi apicultori chinezi folosesc antibiotice interzise in UE pentru tratarea diverselor boli.

 

 

Studiile au descoperit ca, chloramphenicolul are serioase efecte negative, in special asupra copiilor care poate provoca cancer si aduce mutatii DNA-ului.

Pe langa toate astea, mierea este contaminata cu metale grele din cauza poluarii.

De ce un producator de miere ar cheltui sume semnificatve de bani pentru a scoate polenul din miere?

Nu exista nici un motiv, dar se pare ca “producatorii” chinezi au gasit o metoda de a-si vinde mierea de proasta calitate, super ieftina, plina de metale grele, poluata si cu antibiotice, o ultra-filtreaza, scapa de polen si o vand ilegal in Uniunea Europeana unde este interzis importul de miere chinezeasca.

Importul de miere de albine din Asia este interzis in Uniunea Europeana.

Nici Romania nu este ferita de importul ilegal de miere de albine chinezeasca, de fapt la noi se pare ca este legala. Pe borcanele cu miere din supermarket se poate gasi scris “Amestec de miere provenita din UE si din afara UE”, dar cine stie poate nu din China…poate fi din Australia de la traditionalii apicultori. 🙂

Piata din Romania este invadata cu miere falsa din China sau diverse amestecuri de miere falsa cu miere autentica, nu putini sunt cei care si-au dat seama ca importand miere falsa din alte tari si amestecand-o cu miere naturala poate aduce profit considerabil si rapid.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *