September 12, 2017
77
0
0
Cand esti intrebat ce gust are mierea de albine, majoritatea oamenilor spun “dulce”.
Acest lucru se datoreaza faptului ca foarte multa miere care se gaseste in supermarket este mierea comerciala, care este amestecata, incalzita si filtrata pentru a arata si a gusta intr-un anumit mod.
Atunci cand vine vorba de mierea naturala/neprocesata (direct de la stup), exista o serie de gusturi pe care ar trebui sa le iei in considerare.
Cateodata, gasirea cuvinetelor potrivite pentru a descrie ce gust are mierea poate fi greu.
Acesta este motivul pentru care vrem sa abordam acest subiect si aici sunt cateva metode usor de retinut pentru a descrie gusturile de miere, care ar trebui sa va ghideze in experienta de degustare.
Iata cateva arome commune care va vor ajuta sa va construiti vocabularul cu gustul de miere de albina:
1. Mierea polifrora: petale sau flori cum ar fi lavanda, trandafir, caprifoi (mana Maicii Domnului).
2. Mierea din fructe: fructe exotice si tropicale, sau indicii de fructe uscate, ananas.
3. Mierea calda: caramel, zaharuri arse, poate bezea, unt cremos si arome profunde de vanilie.
4. Mierea vegetala: plante proaspete, legume, iarba umeda, fan si paie.
5. Mierea proaspata: citrice si ierburi precum cimbru si rozmarin.
6. Mierea woody: inchisa la culoare si grea, gust de stejar, pin, scortisoara si nucsoara.